Foto van de week

Bruine korenbout – Libellula fulva (foto: Ria Vogels)

Vanaf de eerste week van januari plaatsen we in deze rubriek elke week een foto. Dat is dan een foto van een waarneming die in de week ervoor is gedaan in de Gelderse poort. Het kan gaan om een unieke of bijzondere waarneming, maar evengoed om een uitzonderlijk mooie foto van een meer alledaags plantje of beestje.

De Bruine korenbout bij deze aankondiging is een libellensoort, die het sinds een aantal jaren goed doet in de Gelderse Poort. Zonder twijfel zullen we die in het komend jaar ook tegenkomen. Het Meertje bij het Wylerbergmeer, gelegen aan de zuidelijke grens van de Gelderse poort, is een van de plaatsen waar deze soort in juni in veelvoud te vinden is. Het is bovendien een uitstekende vindplaats van andere (voorjaars)libellen.

Door te klikken op de volgende link kun je vanaf 1 januari 2022 zien hoeveel en welke waarnemingen er zijn gedaan in het kader van het 5000-soortenjaar.

Door te klikken op de volgende link krijg je een overzicht van alle foto’s van de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *