Foto van de week 31

Metaalkokermot – Coleophora alcyonipennella (foto: André Geelhoed)

De foto van de week is deze prachtige Metaalkokermot met op de achtergrond de waardplant van deze nachtvlinder. De larven eten van de rijpende zaden van Witte klaver. De larven maken een koker die geconstrueerd is uit een verdroogd klaverbloemetje. Ze zijn in dit stadium uitzonderlijk lastig te vinden. De imago’s van deze nachtvlindersoort zijn daarentegen een stuk opvallender en bijzonder fraai!

Er zijn deze week weer zo’n 80 nieuwe soorten toegevoegd aan de lijst van dit jaar. We zitten daarmee op 99% van het beoogde doel van 5000 soorten, maar we zoeken uiteraard door tot het jaar eindigt. Naast een hoop prachtige nachtvlinders, is ook onderstaande foto van maar liefst zeven Zwarte ooievaars binnengekomen! Wat een uitzonderlijke situatie (foto: Luc Oteman).

Klik op deze link om te zien hoeveel en welke waarnemingen er al zijn gedaan in het 5000-soortenjaar.
Klik op deze link voor een overzicht van alle foto’s van de week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *