Kruisdistelgalmug

Kruisdistelgalmug – Lasioptera eryngii (foto: Niels Eimers)

In 2021 is door een knappe waarnemer de Kruisdistelgalmug – Lasioptera eryngii ontdekt in de Gelderse Poort. Het was de eerste vondst van deze soort voor Nederland. De vondst werd eind juni gedaan in de Bemmelse Polder. Kruisdistelgalmug gebruikt Kruisdistel als waardplant en vormt gallen in de stengel waar tot 30 larven in zitten. De soort heeft twee levenscycli per jaar en de volwassen muggen sluipen uit in mei en in juni/augustus. Nu is het natuurlijk de vraag of deze soort zich gaat vestigen in Nederland. Hopelijk kunnen we de soort in 2022 terugvinden en misschien zelfs wel op meerdere plekken in de Gelderse Poort ontdekken!

Voor meer informatie over deze bijzondere ontdekking, zie het nieuwsbericht op Nature Today.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *