De missie!

Goudbes - Physalis peruviana (foto: Niels Eimers)

Goudbes – Physalis peruviana (foto: Niels Eimers)

Al in 2019 kwam het idee om een soortenjaar te organiseren in de Gelderse Poort. Door de komst van Corona is dit nog even uitgesteld, maar twee weken geleden zijn Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort en Staatsbosbeheer samen met enkele vrijwilligers samengekomen en hebben we besloten dat we in 2022 een poging gaan wagen om zo veel mogelijk soorten te ontdekken!

Vanaf 1900 zijn er in totaal zijn er iets meer dan 6000 soorten in het gebied gemeld, maar hoe veel soorten we in één jaar kunnen vinden is lastig te voorspellen. We hebben als doel om 5000 soorten te vinden! Of dat te hoog gegrepen is, weten we niet, maar samen met jouw hulp hopen we een heel eind te komen! Vanaf 1900 zijn er tot nog toe gemeld: 315 vogelsoorten, 41 zoogdieren, 11 reptielen en amfibieën, 39 dagvlinders, 51 libellen en juffers, 88 weekdieren, 934 nachtvlinders, 35 vissen, 887 planten, 519 paddenstoelen, 349 mossen en korstmossen, 26 sprinkhanen en krekels, 397 wantsen, cicaden en plantenluizen, 846 kevers, 550 bijen, wespen en mieren, 632 vliegen en muggen, 28 algen en wieren, 25 overige ongewervelden en 77 overige insecten.

3 gedachten over “De missie!

  1. Hoi Erik,
    We gaan zeker meedoen en hopen een steentje bij te dragen om dit doel te bereiken.
    Het is een groot gebied om dit alleen te behappen?
    Groetjes jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *